Wednesday, May 10, 2017

Bedak Sejuk Untuk Awet Muda

Pernah cuba tak bedak sejuk Puspawangi?

Kak Megg nak sharing kebaikkan Bedak Sejuk Puspawangi  Serbuk Mutiara ini yang mampu bantu untuk kekalkan keremajaan kulit wajah walaupun usia meningkat.

Sebenarnya dari usia remaja lagi Kak Megg biasa guna bedak sejuk ini. Almaklum la tinggal dengan nenek so semua rahsia kecantikkan nenek Kak Megg cungkil habis.

Bukan susah pun hanya rajin tak rajin je kita untuk amalkan cara untuk kekalkan keremajaan kulit dan miliki kulit putih mulus.

Berbeza tau Bedak Sejuk Puspawangi Serbuk Mutiara yang Kak Megg jual ini dari bedak sejuk biasa yang ada dipasaran.

Ofcos la kan.

Bahan-bahan premium seperti Serbuk Mutiara adalah rahsia keremajaan  untuk kekal awet muda. Rahsia Maharani Cina kini ada didalam 100ml Bedak Sejuk Puspawangi.

Best ke best.

Selain itu kandungan Serbuk Arang, Serbuk Tanah Liat Kaolin, Estrak Alovera , Essential Oil Lavender,  Essential Oil Tree Tea dan Air Suling disatukan untuk kesan yang lebih baik.

Dahsyat sungguh kan. Rugi uolls jika menolak untuk mencuba Bedak Sejuk Puspawangi

Teruja nak cuba.

Jom watsapp sahaja Kak Megg 0192858724.

Cer teka umur Kak Megg.. 

Sunday, February 26, 2017

PUNCA KULIT WAJAH BERMINYAK

Kulit muka berminyak adalah sesuatu yang sering terjadi atau pernah dialami oleh semua individu tanpa melihat pada jenis kulit terutamanya ketika cuaca panas atau jika seharian melakukkan aktiviti luar.Sebenarnya kulit berminyak berlaku daripada hasil pengeluaran sebum berlebihan iaitu bahan berminyak yang dikeluarkan secara semulajadi dari kulit muka kita.

Pada asasnya membuang atau membersihkan minyak pada kulit muka boleh dilakukan dengan pelbagai cara.Kulit berminyak menyebabkan kita kurang selesa,seterusnya menggangu aktiviti harian, menjejaskan prestasi kerja dan membuatkan rasa kurang keyakinan diri.
 
Kulit berminyak juga menyebabkan kulit wajah kelihatan kusam dan tidak bermaya,lebih-lebih lagi bila jerawat dan kesan parut kelihatan.Punca jerawat tumbuh dan liang-liang roma tertutup berlaku apabila pengumpulan sel-sel mati akan  meninggalkan kesan parut dan merosakkan kulit wajah.

Tahukah anda apa sebab dan punca kulit muka berminyak sepanjang masa?


1.Makanan Berminyak

Punca utama kulit muka berminyak ialah disebabkan makan makanan yang bergoreng dan berlemak secara berlebihan.Makanan berminyak ini juga sebenarnya secara tidak langsung menyebabkan kulit mudah berjerawat!


2.Hormon

Ketidakseimbangan hormon didalam tubuh kita juga antara penyebab muka berminyak.Stress,pengambilan pil perancang,pain killer juga antara penyumbang kepada masalah ini.Biasanya golongan remaja adalah golongan yang sering mengalami masalah hormon yang tidak menentu.


3.Kerap Membersihkan Wajah

Terkejutkan!Membersihkan wajah dengan kerap juga punca kulit muka berminyak kerana ketika membersihkan wajah kelenjar minyak akan mengeluarkan minyak untuk melindungi lapisan kulit yang menjadi kering saat mencuci muka.Seeloknya hanya perlu cuci muka 2-3 kali sehari.


4.Produk Kecantikan

Sentiasalah lihat kandungan yang ada pada setiap produk kecantikkan yang digunakan.Anda pasti tidak sedar ada sesetengah produk kecantikkan membuatkan kulit wajah semakin berminyak/Hindari produk kecantikan yang tidak sesuai dan pastikan kulit dapat bernafas secara efektif dan hanya memilih produk yang bebas minyak dan terasa ringan dikulit.


5.Jarang Membasuh Rambut (Bersyampoo)

Sekiranya anda tidak bersyampoo dalam tempoh beberapa lama,kulit kepala akan berminyak dan akan menghasilkan sebum.Oleh itu,hasil pengeluaran dari sebum itulah yang akan membuatkan muka kita lebih berminyak.


Sebenarnya ada banyak petua dan amalan yang boleh kita lakukan untuk membantu mengurangkan lebihan minyak diwajah.Antara amalan lama adalah menggunakan Bedak Sejuk.

Amalan penggunaan bedak sejuk terutamanya jika mengamalkan Bedak Sejuk Puspawangi Serbuk Mutiara yang mana kandungan dari bahan premium seperti Serbuk Mutiara dan Serbuk Arang yang ada didalamnya  mampu membantu menarik dan mengurangkan pengeluaran minyak diwajah.

Penggunaan secara kerap dan teratur bukan sahaja mengurangi wajah berminyak tetapi menjadikan kulit bersih mulus,glowing dan awet muda kesan dari serbuk mutiara dan serbuk arang yang ada didalam Bedak Sejuk Puspawangi Serbuk Mutiara.


Jom Berbedak Puspawangi! Cara old skool dan Jimat untuk miliki kulit cantik dan tidak berminyak. 

Boleh hubungi atau watsapp 0192858724 untuk pertanyaan dan pembelian BEDAK SEJUK PUSPAWANGI.
















Monday, February 13, 2017

KEBAIKKAN BEDAK SEJUK GAYA PUSPAWANGI

Siapa yang TIDAK PERNAH pakai bedak sejuk?

Rugii sesangat uolls! Sebab apa Kak Megg cakap giteew?

Cer lihat tokwan  atau nenek kita dahulu.Lihat pada kecantikkan kulit wajah mereka yang mulus,bersih tanpa cela jerawat dan kulit tegang je walaupun dah berusia.Orang dulu-dulu mana ada skincare atau produk kecantikkan seperti sekarang.Mereka semua gunakan bahan-bahan semulajadi yang ada disekeliling.

Antara rutin penjagaan kulit wajah bagi anak-anak dara, kaum ibu dan nenek kita hanyalah berbedak sejuk homemade.Murah,selamat diguna pakai dan yang pasti kulit wajah polelas dan glowing.

So mengapa tidak kita guna kembali rahsia menjaga kulit wajah dengan cara tradisi begini.Tak up to date ke? atau gaya moden hipster ni yang lagi best dengan tepekkan berkilo foundation dan make up untuk kelihatan cantik.

Tahu tak banyak rahsia tersembunyi yang ada pada bedak sejuk homemade ni.Walaupun cara pembuatannya yang agak renyah dan rumit namun amat berbaloi.Rendaman berbulan beras untuk dapatkan air beras hancur yang dijadikan bedak sejuk dengan campuran wangian semulajadi daun pandan atau bunga melur.Sejuk dan nyaman je menyentuh kulit muka.Best sungguh!

Nak tahu tak kebaikkan jika uolls rajin memakai bedak sejuk homemade ni.

Kali ni Kak Megg nak cerita tentang Bedak Sejuk Puspawangi produk terbaru dari Kazen Signature.

Perbezaan ketara Bedak Sejuk Puspawangi dengan bedak sejuk homemade yang lain adalah Bedak Sejuk Puspawangi ni ada campuran khas SERBUK MUTIARA DAN SERBUK ARANG.Selain itu ada juga Estrak Alovera dan Serbuk Kaolin Clay dengan haruman Lavender! 

Ohsem sungguh bahan-bahannya dan dahsyat juga resultnya bila memakai Bedak Sejuk Puspawangi ini.





                            

                Rahsia 10 Tahun Muda Dengan Bedak Sejuk Puspawangi Serbuk Mutiara
  


Istimewa Bedak Sejuk Puspawangi adalah

1- Mengatasi Dan Mengawal Kulit Berminyak

2- Memutihkan Wajah Bak Porselin

3- Merawat dan Mengecutkan Jerawat

4- Memudarkan Bintik Hitam Diwajah

5- Merawat Ruam Dan Kegatalan Kulit

6-Melembutkan Kulit Kasar

7-Merawat Sunburn

8-Membantu Menanggalkan Sel Kulit Mati

9-Menyejukkan Kulit Wajah

10- Menyingkirkan Toksik Kulit Wajah akibat salah penggunaan produk kecantikkan.


p/s: Bestnya masa pakai bedak sejuk puspawangi ni bila bedak kering TIADA HABUK HALUS BEDAK GUGUR macam bedak sejuk old skool uang biasa tu! 


Jom BerBedak Puspawangi.Hubungi / Watsapp sahaja 0192858724 untuk pembelian dengan harga pengenalan RM49.90 (100ml)